Додаткові знімки системи (snapshots, снапшоти)

  1. Головна
  2. Блог
  3. Техпідтримка
  4. Додаткові знімки системи (snapshots, снапшоти)
Категорії

Надійність зайвою не буває. Чим вище рівень надійності системи, тим спокійніше почуваються її користувачі і тим повніше вони можуть зосередитися на виконанні основних завдач.

Знімки на згадку

За замовчуванням у будь-якій кластерній конфігурації наших сервісів включений механізм зняття знімків віртуальних машин (snapshots, снапшоти), який не просто фіксує всі файли користувача (як робить резервна копія), але і запам'ятовує стан всіх запущених в даний момент додатків і системних служб. Відповідно, відновлення зі снапшота — це повна подорож у минуле, на момент зняття знімка. Навіщо це може знадобитися? Для відновлення вчорашньої копії бази даних, для експериментів з новим ПЗ або новими версіями ПЗ, вирішення інших штатних і позаштатних питань.

Всім користувачам ми надаємо два таких снапшоти, які циклічно перезаписуються, тому, якщо користувач вніс якісь зміни, потім зняв снапшот, а потім передумав — він може відкотитися на попередню версію, в якій змін ще не існувало.

Подібна схема зручна, коли експериментальні або позаштатні зміни відбуваються рідко, рішення про відкат приймається швидко і не виникає необхідності повертатися до станів, скажімо, тижневої давності. Але що робити, якщо зміни до ІТ-інфраструктури вносяться постійно, мають заплутаний характер і вимагають постійного звернення до того, що відбувалося у минулому (як буває, наприклад, у студіях розробки чи банківській сфері)? У таких випадках слід використовувати більшу кількість снапшотів, оскільки це надає більший простір для маневру.

Знімаємо все!

Що ми робимо, коли є попит на послугу? Надаємо її у зручному, красивому та автоматизованому вигляді! Тож тепер можна замовити нові віртуальні системи в кластері з додатковими снапшотами. Можна додати до 5 додаткових знімків системи, що разом з двома базовими дозволить зберігати в "законсервованому" вигляді тиждень змін. Потрібно більше знімків або хочете додати цю послугу до існуючої конфігурації? Залиште заявку за телефоном (+380 44 583-5-583), електронною поштою або іншим каналом зв'язку.

 

Поділитися:
Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись