5 видів хостингу: кожному завданню — своє рішення

  1. Головна
  2. Блог
  3. Хмарні сервіси
  4. 5 видів хостингу: кожному завданню — своє рішення
Категорії

Безумовно, всі чули слово «хостинг» і багато хто знає, для чого він використовується. Якщо вам потрібно розмістити інформацію в інтернеті, обов'язково доведеться використовувати послуги хостингу. Але сьогодні провайдери пропонують таку різноманітність варіантів, що без підготовки в них дуже легко заплутатися. Так чим же відрізняються між собою різні види хостингу, в чому їх переваги і недоліки і, нарешті, як вибрати краще рішення для конкретного завдання? Давайте розберемося.

Види хостингу, їх переваги та недоліки

Хостинг-послуги можуть бути платними і безкоштовними. Але безкоштовний хостинг завжди має велику кількість обмежень по функціональності, які виділяються ресурсам і моделі використання, тому його можна всерйоз розглядати тільки для невеликих некомерційних проектів. За більш серйозні рішення доведеться заплатити, причому вартість залежить як від типу хостингу, так і від інших факторів — розмірів сховища, продуктивності, підтримки різних служб, рівня захисту інформації і т.д.
 

Всього прийнято виділяти 5 основних типів хостингу:


Віртуальний (англ. shared hosting) — найпростіший і найдоступніший. Ресурси одного сервера (найчастіше віртуального), такі як процесорний час, пам'ять, сховище, бази даних і т.д., поділяються між клієнтами і використовуються паралельно. Незважаючи на те, що ресурси сервера розділені, вплив одних клієнтів на інших може бути значним, і навантажений проект може гальмувати всі інші, що може бути особливо помітно в пікові періоди. Тому віртуальний хостинг добре підходить для невеликих проектів з невисокою відвідуваністю. Якщо ж проект планується розширювати, є сенс придивитися до віртуального виділеного сервера або хмарного хостингу.


Віртуальний виділений сервер (VPS/VDS) — в рамках одного потужного фізичного сервера створюється кілька віртуальних, з незалежними один від одного ресурсами, окремими операційними системами і т.д. Клієнту надається доступ до такого «серверу всередині сервера», і він може використовувати його на свій розсуд - змінювати операційну систему, створювати користувачів, виділяти їм окремі ресурси в рамках свого пулу ресурсів. На відміну від віртуального хостингу, тут процесорна потужність і кількість оперативної пам'яті фіксовані, надаються в гарантованому обсязі і не залежать від поточного навантаження на сервер. Це істотно підвищує стабільність роботи. Дане рішення трохи дорожче і підходить для більших і навантажених проектів.


Виділений сервер — провайдер надає клієнту окремий фізичний сервер в дата-центрі. У цьому варіанті хостингу можна використовувати ресурс устаткування на свій розсуд - встановлювати будь-які операційні системи і супутнє ПО, розподіляти потужності під проекти, балансувати навантаження. Виділений сервер по-справжньому потрібен тільки провайдерам і дуже великих проектів, в яких задіяні десятки і сотні серверів. З більшістю бізнес-задач на сьогоднішній день відмінно справляються віртуальні рішення. З істотних недоліків виділених серверів — низька надійність (обладнання може просто вийти з ладу в будь-який момент) і складність апгрейда, адже при розширенні доведеться переїжджати на новий сервер.


Collocation — багато в чому повторює виділений сервер, з тією лише різницею, що сервер не надається провайдером, а використовується клієнтський. Постачальник послуг виділяє тільки місце для його розміщення і інтернет-канал для підключення. Переваги і недоліки аналогічні виділеного сервера. Додатково на клієнта лягають витрати на обладнання і обов'язки по його обслуговуванню.


Хмарний — найсучасніший і просунутий варіант хостингу. Використовуючи дане рішення, ви отримуєте ресурси в надійному і захищеному від збоїв хмарі. Хмарний хостинг підходить для будь-яких проектів, від невеликих, але вимогливих до стабільності проектів до дуже великих і динамічних, адже він може масштабироваться в широкому діапазоні автоматично або за заявкою за лічені хвилини. Таким чином, можна уникнути проблем з доступом навіть в години пікових навантажень. Цей тип хостингу також і найвигідніший — ви платите тільки за ті послуги, які потрібні на даний момент. Також доступний вибір опцій і супутніх послуг — оренда ПО, знімки системи, автоматичні бекапи в хмару, динамічний розподіл навантаження і т.д.

Звертайтеся до нас за більш детальною консультацією по вибору хостингу для вирішення вашої конкретної задачі. Пишіть нам на sales@tucha.ua або телефонуйте за номером +380 44 583-5-583. Будьте впевнені — ми підберемо саме той варіант хостингу, який буде максимально відповідати поставленим цілям і бюджету. А на нашу турботу і підтримку ви можете розраховувати незалежно від обраного рішення.

Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.
Поділитися:
Статті по темі

Поки що не придумали нічого більш надійного для роботи сайтів, ніж розміщення їх у хмарах. Та як організувати хмарний хостинг і що для цього потрібно? З чого почати та на які важливі аспекти звернути увагу? Ми регулярно отримуємо такі запити від клієнтів і допомагаємо швидше зорієнтуватися у вирішенні цієї задачі за допомогою розгорнутих матеріалів у блозі Tucha. А наразі зібрали всі корисні статті в одній, аби під рукою завжди був покроковий гайд. Користуйтеся!

Віддалені сервери — поняття не нове, але часом їх вибір може здатися непростою задачею. Віртуальні та фізичні, гнучкі конструктори і ті, що складаються зі збалансованих наборів ресурсів, з дата-центрами в Україні або за кордоном... Чим усі вони відрізняються та на чому зупинити вибір? Ділимося головною інформацією про сервіси Tucha, на базі яких доступна оренда віртуальних та фізичних серверів. Стаття допоможе краще зорієнтуватися та більш усвідомлено визначити, який саме із сервісів підійде для вирішення тієї чи іншої задачі.

Швидке завантаження сайту, його безперебійна робота та здатність витримувати великі напливи відвідувачів важливі для будь-якого ресурсу, незалежно від того, на базі якої CMS він працює, — WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal або будь-якій іншій. Досягти високих показників продуктивності, окрім іншого, допоможе якісний хмарний хостинг. Розповідаємо, скільки коштує розміщення сайту на базі популярних CMS у хмарі від Tucha , як перенести дані та які переваги у надійності та зручності ви гарантовано отримаєте. 

Наш партнер, веб-студія «Червоний хамелеон», підготував корисну статтю про те, на що варто звертати увагу при виборі хостингу для веб-сайтів на базі платформи «Бітрікс: Управління сайтом». У статті детально розібрані мінімальні та рекомендовані параметри сервера, представлені наші рекомендації як хостинг-провайдера і роздуми партнера як розробника сайтів. 

Інтернет-торгівля швидко поширюється світом. Вже понад 70% покупців надають перевагу онлайн-магазинам. Чималою мірою успіх e-shop залежить від швидкості завантаження сайту...

Закрити
Замовити зворотний дзвінок

Будь ласка, перевірте правильність заповнення поля з номером телефону

Поля обов'язкові для заповнення.
Цей сайт захищено reCAPTCHA та приймаються Політика конфеденційності й Умови користування від Google.

Ми використовуємо cookies.

Ми використовуємо файли cookies, щоб забезпечити основні функціональні можливості на нашому сайті і збирати дані про те, як відвідувачі взаємодіють з нашим сайтом, продуктами і послугами. Натискаючи Прийняти або продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з тим, що ми використовуємо ці інструменти для реклами і аналітики згідно з «Політикою про файли сookies»

ПрийнятиВідмовитись